Algemene informatie Arbitrage

Iedere zaterdag en zondag is het weer de vraag; hebben we wel twee scheidsrechters? Wij zijn als arbitragecommissie iedere week druk om ervoor te zorgen dat we voldoende mensen opstellen. Helaas gebeurt het wel dat er geen scheidsrechters staan. Gelukkig zijn er dan altijd wel anderen bereid om een wedstrijd te fluiten.

Fluiten is, naast het in goede banen leiden van de wedstrijd, ook een leuke bezigheid om met het spel bezig te zijn. Als scheidsrechter ben je een spil in de wedstrijd.

Binnen MHC Oss is de afspraak dat wanneer je als jeugdspeler in de B-categorie terechtkomt, je verplicht een scheidsrechterkaart moet gaan halen. Dit wordt ook verwacht van oudere spelers die op latere leeftijd instromen.

Je kunt als scheidsrechter binnen MHC-Oss ingezet worden vanaf de C-jeugd waar je 6 en/of 8 tallen gaat fluiten. Zit je in de D-jeugd en wil je toch al graag fluiten? Geef dit bij ons door en we gaan kijken of het mogelijk is je in te delen.

Je krijgt automatisch een uitnodiging om de scheidsrechtercursus te volgen. Je kunt jezelf natuurlijk ook altijd aanmelden bij het secretariaat van de Scheidsrechter Commissie; opleidingarbitrage@mhc-oss.nl