Algemene informatie G-hockey

In het seizoen 2006-2007 is MHC Oss gestart met het aanbieden van hockeyfaciliteiten aan kinderen met een verstandelijke beperking, het G-Hockey. Een enthousiaste groep van 15 kinderen trainen 1x per week van 12.00 tot 13.00 uur onder leiding van Hanneke de Munnik en enthousiaste vrijwilligers. Ook spelen zij in de regionale G-competitie (poule 1). Daarnaast nemen zij deel aan toernooien. In juni is er een fantastisch eindtoernooi van de KNHB waar elk jaar aan deel wordt genomen.

Waarom G-Hockey?
Het doel van G-hockey is verstandelijk beperkten plezier en voldoening te laten beleven aan hockey- en spel-activiteiten. Het feit dat zij lid zijn van een “echte” sportvereniging met alle daarbij behorende activiteiten bevordert tevens de integratie en kan andere jeugdleden leren op een vanzelfsprekende manier met hun gehandicapte leeftijdgenoten om te gaan.

Voor wie?

- Moeilijk en zeer moeilijk lerenden kinderen
- In de leeftijd vanaf 9 jaar
- Die het leuk vinden om te sporten
- Die in staat zijn om deel te nemen aan hockey-activiteiten

Wat doen we?

- 1 maal per week trainen onder deskundige begeleiding
- meedoen aan de regionale competitie en/of toernooien spelen tegen andere G-teams
- Waar mogelijk deelnemen aan clubactiviteiten

De trainingen zijn iedere zaterdagmiddag van 12.00 tot 13.00 uur onder begeleiding van een deskundige trainster. Deze heeft inzicht in de mogelijkheden en capaciteiten van de kinderen. Zij wordt hierin ondersteund door begeleiders/vrijwilligers die bereid zijn op zaterdagmiddag een uurtje deze kinderen in spelvorm het hockey aan te leren.

Voor meer informatie en/of opgave kunt u contact opnemen met de G-hockey coördinator van MHC Oss:

Hanneke de Munnik

hanneke.d.munnik@live.nl