Wat heb je nodig om te hockeyen?

Tenue

De hockeywedstrijden speel je in het officiële clubtenue van MHC Oss: kobaltblauw-wit shirt met gele bies en MHC Oss en ABN AMRO logo, kobaltblauw rokje (meisjes) of broekje (jongens) en kobaltblauwe sokken met MHC Oss logo. Dit tenue is verkrijgbaar bij HT Sports in Oss.

Het keeperstenue is onderdeel van de teamuitrusting tezamen met de keeperstas, lijnmaskers (elftal), ballen en fluitjes. Aan het einde van het seizoen moet de keeperstas weer compleet ingeleverd worden bij de materiaalcommissie van MHC Oss. Omdat kinderen soms sneller groeien dan materiaal versleten raakt, organiseert MHC Oss ook kledingbeurzen. Hier kun je bruikbaar tweedehands hockeykleding, hockeyschoenen, sticks, scheenbeschermers, handschoentjes of aanverwante artikelen kopen of zelf te koop aanbieden. Aankondiging hiervan communiceren we in onze nieuwsbrief en op de website.

Bescherming

Het is verplicht om scheenbeschermers en een gebitbeschermer (bitje) te dragen bij het hockeyen. Er bestaan 3 typen gebitbeschermers, oplopend in kwaliteit en prijs:

-       Standaard: koop je kant en klaar.

-       ‘Boil and bite’: laat je 10 sec weken in water van 70 tot 100 graden en vervolgens hap je er in. Het bitje vormt zich naar het bovengebit.

-       Op maat gemaakt door tandarts of tandtechnicus: past optimaal en geeft daardoor de beste bescherming. De club organiseert hiervoor ‘hapdagen’. Houdt onze digitale nieuwsbrief en website in de gaten voor aankondigingen van de hapdagen.

Stick
‘Hockey doe je met een stokkie’. En in dit geval dus met een stick. De hockeystick moet op de goede lengte zijn: de bovenkant van de stick is gelijk aan de bovenkant van je heupbot, net onder de navel. Begin je op jonge leeftijd met hockey, dan kun je het beste met een houten stick beginnen. Hiermee heb je een beter balgevoel, zodat je de techniek goed kunt aanleren.

Veldindeling

MHC Oss heeft de beschikking over vijf kunstgrasvelden. Veld 1 en 2 zijn watervelden. Veld 3, 4 en 5 zijn zand ingestrooide velden.