Algemene informatie Jeugd

Bij de jeugd zijn er categorieën, die op leeftijd zijn ingedeeld in 4 groepen:
A (16-18 jaar), B (14-16 jaar), C (12-14 jaar), D (10-12 jaar).

Technische Commissie (TC) Jeugd
De TC-Jeugd is verantwoordelijk voor de organisatie en begeleiding van het jeugdhockey. Het beleid van de TC-jeugd is erop gericht om jeugdhockey zowel in prestatief als in recreatief opzicht te stimuleren. We gaan voor het hoogst haalbare, voor elk kind persoonlijk.

Om dat doel te bereiken wordt ieder team begeleid door een coach. Coaches worden ondersteund door een coördinator van de Technische Commissie van TC-jongens / TC-meisjes.
Onze jeugdelftallen trainen minimaal 1 keer per week onder leiding van een trainer. Jeugdtrainers worden begeleid door een hoofdtrainer.
Naast de reguliere competitiewedstrijden worden er toernooien en - tijdens de winterstop - oefenwedstrijden georganiseerd.

Samenstelling en selectie jeugdteams
Voor het afsluiten van het seizoen moet het voor elk jeugdlid duidelijk zijn in welk team hij/zij het daarop volgende seizoen speelt. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar capaciteiten, maar ook rekening gehouden met de wensen van de speler/speelster.
Junioren worden 2x per seizoen beoordeeld aan de hand van speciaal daarvoor ontwikkelde formulieren. (Hoofd-)Trainers, coördinatoren, coaches beoordelen de spelers en speelsters niet alleen op hun techniek en inzicht, er wordt ook gekeken naar inzet bij trainingen en wedstrijden.
Na overleg in de TC Jeugd worden de prestatie- en recreatieve teams (breedtesport) samengesteld. Bij de samenstelling van de recreatieve teams wordt zo mogelijk ook rekening gehouden met de voorkeur van spelers en speelsters.

Wil je ook hockeyen?
Leuk! Jong, oud, met of zonder ervaring...je bent van harte welkom. Voor kinderen vanaf 10 jaar bestaat de mogelijkheid om proeflessen te volgen.
Kijk op deze pagina welke mogelijkheden er zijn om uit te proberen of hockey ook jouw sport is.